Monday, May 10, 2010

VOLONTERI POPUNILI MJESTA ZA “MRAV”












U Fondaciju josuvijek pristižu prijave za volontiranje na Međunarodnoj radnoj akciji volontera"MRAV Bosanske piramide 2010". Od 1. juna 2010. će u Visoko početi pristizativolonteri s četiri kontinenta i 28zemalja.

Smjene ćetrajati po deset dana kako bi se dala mogućnost što većem broju zainteresovanihda učestvuju na iskopavanjima najvećih svjetskih piramida. U ovom momentuostalo je još nekoliko raspoloživih mjesta za volontiranje u septembarskimsmjenama. Sjedište Štaba akcije i smještaja volontera - motel "Piramida Sunca"- se trenutno uređuje za njihov doček.

Dosada je najviše pojedinačnih prijava došlo iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na trećem mjestu su prijavljeni iz Malezije i Srbije, zatim Mađarske, Slovenije i Italije.

Iz Sjeverne Amerike najavili su se volonteri iz SAD, Kanade i Meksika. Iz Afrike prijave su stigle iz Egipta, Maroka i Botsuwane. Iz Azije, osim Malezije, prijavili su se zainteresovani iz Izraela i Pakistana. Iz Evrope, pored pomenutih zemalja, u Visoko dolaze i mladi iz Makedonije, Bugarske, Irske, Velike Britanije, Rumunije, Rusije, Holandije, Češke, Njemačke, Austrije, Holandije i Španije.

Posebno raduje činjenica da je stigla i prva prijava za volonterski rad iz Crne Gore.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home