Sunday, December 14, 2008

AKADEMIK KHAVROSHKIN POTVRDJUJE VJESTACKI KARAKTER BOSANSKIH PIRAMIDA

Ruski akademik, prof.dr. Oleg Khavroshkin, završio je obimnu naučnu analizu egipatskih piramida na lokacijama u Meidunu, Sakari i Gizi. U njoj je, putem terenskih istraživanja sa svojim naucnim timom, dokazao da su geofizičke i geokemijske karakteristike egipatskih kamenih piramida različite u odnosu na karakteristike prirodnih, geoloških struktura. Eksperimentalnim putem je utvrdio vrijednosti seizmičkih valova, te geofizičkih polja koja se stvaraju oko piramide.

Ovaj ugledni član Ruske akademije prirodnih nauka je učestvovao na Prvoj međunarodnoj naučnoj konferenciji o Bosanskoj dolini piramida koja je održana između 25-30. augusta 2008. Na Konferenciji je dr. Khavroshkin komparativnom metodom dokazao da su karakteristike bosanskih i egipatskih piramida identične i da se kao takve razlikuju od prirodnih, geoloških formacija.

Na ovaj način je putem geofizike i nedestruktivnih metoda dobijen još jedan važan dokaz da su bosanske piramide vještačke strukture.

Dr. Khavroshkin je svojevremeno učestvovao u ruskom kosmičkom programu "Apolon" i autor je brojnih knjiga, istraživačkih radova i naučnih referata na međunarodnim konferencijama. U pripremi je njegova opširnija studija o bosanskim piramidama koja će ući u Zbornik radova ICBP Konferencije.

Naučni rad dr. Khavroshkina o geofizičkim i geokemijskim poljima egipatskih piramida

Naučni rad dr. Khavroshkina o komparaciji seizmičkih polja i signala egipatskih i bosanskih piramida



--------------------------
Više na piramidasunca.ba

0 Comments:

Post a Comment

<< Home